FORGOT YOUR DETAILS?

Błonnik naturalnie witalny

Łupina babki jajowatej
Pochodzi głównie z południowo-zachodniej Azji i z północnej Afryki. W Indiach stosowana jest od ponad dwóch tysięcy lat.
Łupina babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.
Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.
Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża poposiłkowy wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi.
Nasiono i łupina babki jajowatej są również stosowane jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej).
Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.

Babka płesznik
Babka płesznik jest naturalnym źródłem błonnika stąd znalazła ona powszechne zastosowanie jako środek regulujący wypróżnianie. Przez wzgląd na zwiększanie lepkości treści jelitowej stosuje się ją w biegunkach, ponieważ normalizuje czas przejścia mas kałowych przez jelita i tym samym częstość defekacji.  Wykorzystywane jest ona także w leczeniu okresowych zaparć oraz gdy łatwe wypróżnianie jest szczególnie wskazane, np. przy hemoroidach (guzkach krwawniczych odbytu), w okresie ciąży. Jako środek śluzowy i przeciwzapalny babkę płesznik podaje się dla osłony w przebiegu choroby wrzodowej, w leczeniu podrażnień przewodu pokarmowego oraz w zespole jelita drażliwego.
Wskazane jest także przyjmowanie jej podczas przeprowadzania kuracji odchudzających, ponieważ ogranicza ona wchłanianie tłuszczu, zmniejsza uczucie głodu oraz wpływa na przemianę materii.

Stosuje się ją:

  • chorobach przewodu pokarmowego (zaparcia, biegunki, hemoroidy, wrzody żołądka, zespół jelita drażliwego, itp.);
  • w celu obniżenia poziomu cholesterolu LDL;
  • w celu regulacji poziomu cukru we krwi u osób z cukrzycą typu 2;
  • zewnętrznie w stanach zapalnych, atopowym zapaleniu skóry, suchości skóry, trądziku różowatym i łuszczycy.

Zastosowanie Błonnika Witalnego:

  • wspomaga zwalczanie nadwagi i otyłości
  • pomaga przywrócić optymalny poziom cholesterolu
  • usprawnia pracę jelit
  • wspomaga odchudzanie •• likwiduje zaparcia
  • oczyszcza organizm z resztek pokarmowych
  • usuwa toksyny z organizmu
  • poprawia samopoczucie, wzrastają siły witalne » niweluje zmęczenie, apatię i senność
  • poprawia koncentrację
  • zapobiega efektowi jo-jo
  • obniża ryzyko zachorowań na raka, na chorobę wieńcową serca
  • oczyszcza wątrobę
  • oczyszcza układ trawienny
  • obniża ciśnienie krwi
  • zmniejsza uczucie głodu
  • hamuje nadmierny apetyt
  • przywraca równowagę w organizmie

 

  • SKŁAD: nasiona babki płesznik, łupina babki jajowatej
  • MASA NETTO: 200g
  • KATEGORIA
TOP